Ministrul Transporturilor: Salariile angajaţilor CFR vor fi plătite până joi


Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor a declarat că miercuri sau joi cel târziu, toţi angajaţii CFR îşi vor primi salariile.

Ministrul a declarat că angajaţii CFR Călători şi Infrastructură îşi vor primi salariile, mai exact lichidarea pe luna decembrie, în cursul zilei de miercuri sau cel târziu joi, iar cei vinovaţi de plata salariilor vor fi traşi la răspundere.

"Lichidarea aferentă lunii decembrie trebuia să fie plătită pe 14 sau 15 ianuarie, întârzierea fiind de doar o singură zi. Nu am primit nicio solicitare de discuţii de la reprezentanţii sindicatelor, însă astăzi mă voi întâlni cu ei. Tot astăzi, după ce am aflat de greva spontană, am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiilor pentru a verifica exact situaţia, iar doamna directoare Muşat (Liliana Muşat, directorul Direcţiei economice a Ministerului Transporturilor n.r) va merge la Ministerul Finanţelor pentru a asigura plata celor 49 milioane lei din Trezorerie", a spus Relu Fenechiu, potrivit Agerpres.

Fenechiu a mai precizat că nu are nevoie de explicaţii cu privire la această situaţie, principala sa preocupare acum, fiind asigurarea plăţii salariilor.

"Au venit unii cu explicaţii de ce s-a ajuns la această situaţie. Nu am dorit să discut despre niciun fel de explicaţii. Vreau să mă conving că azi sau cel târziu mâine toţi oamenii vor primi salariile, după care voi face analiza amănunţită a situaţiei şi toţi cei vinovaţi vor plăti. Voi avea de purtat un dialog complex şi complicat cu organizaţiile sindicale. Pentru a putea purta acest dialog ştiu că trebuie ca, întâi de toate, noi să ne respectăm obligaţiile. Avem obligaţia ca toţi oamenii să ia salariul la timp şi apoi putem discuta orice altceva. Nu pot să spun în acest moment cine va pleca acasă, dar sigur sunt oameni care vor pleca acasă. Am mai făcut afirmaţii privind situaţia proastă a companiilor din subordine. Ce s-a întâmplat astăzi este unul dintre multele lucruri ce se pot întâmpla dacă nu punem piciorul în prag", a precizat ministrul Transporturilor.

Relu Fenechiu a mai menţionat faptul că, miercuri va purta o discuţie cu premierul Victor Ponta, pentru a pune în viguare un act guvernamental prin care să poată controla toate plăţile companiilor din subordinea ministerului.

Comentarii Facebook