Ministrul Sportului, Eduard Novak, promovează Strategia Națională pentru Sport în maghiară, cu subtitrare în română


Ministrul Sportului, Eduard Novak, promovează Strategia Națională pentru Sport, dar în clipurile de pe Facebook vorbește în maghiară, subtitrarea fiind în limba română.

GSP.ro notează că Strategia națională pentru Sport este un document elaborat de Ministerul Sportului împreună cu reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai. Conform jurnaliștilor, documentul se află în dezbatere publică și a fost intens promovat în ultimele săptămâni.

Primul clip de pe Facebookul ministrului a fost postat pe 20 octombrie și este o prezentare în cadrul emisiunii „Pe scurt București”.

Al doilea a fost încărcat pe 28 octombrie și este de la o ședință a sucursalei UDMR Cluj-Napoca.

Eduard Novak spune că este denigrat de cei de la AUR.

Este o campanie de denigrare propagată de un partid extremist, cum este AUR. Cele două materiale video menționate sunt extrase din declarațiile de presă, făcute în conferința bilingvă de la Cluj-Napoca și din emisiunile realizate de către UDMR cu titlul 'Pe scurt din București', care au menirea de a-i informa pe cei 1,5 milioane de cetățeni români de etnie maghiară din România. Cred că este corect să mă adresez în limba maghiară, într-un mesaj destinat comunității de limbă maghiară, mai ales când îmi sunt puse întrebări în maghiară de către jurnaliști. Este și un semn de respect față de minorități", a spus ministrul. 

El a precizat că Strategia Națională pentru Sport a fost prezentată în limba română de nenumărate ori, ”atât în conferința de la București, de la nivel național, cât și în alte orașe din România. Această campanie de denigrare nu face altceva decât să distragă atenția de la ceea ce este important: cel mai important proiect din sportul românesc din ultimii 30 de ani, Strategia Națională pentru Sport, care are misiunea de a poziționa sportul ca o prioritate națională, de a stabili viziunea de dezvoltare și direcțiile majore, de a readuce sportul românesc la gloria de odinioară”.

Comentarii Facebook