Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, cere Primariei Cluj sa indeparteze inscriptia lui Nicolae Iorga de pe statuia lui Matei Corvin

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a cerut indepartarea inscriptiei cu citatul din Nicolae Iorga de pe soclul statuii lui Matei Corvin din Cluj.

 

"Grupul statuar Matei Corvin, o creatie a sculptorului Fadrusz Janos, este un monument istoric de categorie A si prin recenta restaurare s-a dorit readucerea sa la forma care a fost initial proiectata de artist. Ministrul Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, cere Primariei Cluj-Napoca si domnului primar Sorin Apostu, sa indeparteze neintarziat acea inscriptie, care se afla in zona de protectie a monumentului si care nu face decat sa provoace artificial tensiuni intre comunitatile romana si maghiara", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Culturii.

 

Persoane neidentificate au amplasat luni in zona de protectie a grupului statuar o inscriptie care reproduce un citat din Nicolae Iorga, care fusese montata in perioada interbelica.

 

Vezi si

Placuta lui Nicolae Iorga, reamplasata pe statuia lui Matei Corvin pe ascuns

Comentarii Facebook