Miercuri 27 Octombrie

Metroul Clujului a intrat la apă! Boc spune că va fi făcut un metrou mai mic. Se face numai un troson


Primarul Clujului, Emil Boc, a precizat că metroul Clujului va fi făcut, dar va fi unul mai mic. 

Clujul a cerut un miliard de euro pentru metroul mult trâmbițat de municipalitate, dar a primit numai 300 de milioane de euro.

Metroul este finanțabil, atât cel de la București, cât și cel de la Cluj. Evident că, dacă s-au redus banii alocați României, au fost nevoiți și oamenii aceștia (guvernanții) să reducă de la un miliard de euro, cât avem noi nevoie, la o sumă de minim 300 de milioane de euro, la care, și asta este important și nimeni nu a vorbit, se vor adăuga bani din programul național de transport, din fonduri europene. Deci, vom avea bani din ambele surse, pentru a se face un tronson de metrou, cu stații care să aibă coerență, urmând ca pe viitor, din exercițiile financiare europene să se asigure finanțarea. 

Noi, când am început metroul, nu exista PNRR și ne-am gândit că îl vom face în 10 - 15 ani, dar ne-a apărut această oportunitate și evident că am profitat”, a declrat Emil Boc.

Întrebat ”Cât va fi comprimat acest proiect?”, primarul a spus că: ”Se va face un tronson important, care va fi stabilit de specialiști, care să se poată face din cele 300 de milioane de euro din PNRR, plus ce ne va fi alocat din fonduri europene, iar din acea sumă se va scoate la licitație cât se poate face. Deci, metroul merge mai departe. La fel va merge și centura metropolitană și trenul metropolitan”.

Edilul a spus că este important ca noi să ne facem treaba, pentru că este posibil ca unele proiecte să nu fie făcute și Clujul să ia banii. ”Noi nu ne-am așteptat să se facă metroul peste noapte. Să fim serioși. Nicăieri nu s-a făcut peste noapte. Scopul metroul este să ajute la dezvoltarea Clujului”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook