Marea Britanie și SUA au reacții DURE față de ordonanţa privind traseismul politic

 

Ambasada Marii Britanii și cea a SUA au emis puncte de vedere în legătură cu ordonanţa de urgeță care legiferează traseismul politic.

 

Legislatia privind statutul alesilor locali este o chestiune interna a Romaniei. Cu toate acestea, asa cum am spus in numeroase alte ocazii, Guvernul britanic apreciaza ca modificarile legislative intra in competenta parlamentului ales democratic. Ordonantele de urgenta trebuie folosite pe cat de rar posibil, asa cum prevede Constitutia Romaniei”, precizează ambasada Marii Britanii la Bucureşti pentru HotNews.ro.

 

Ambasada SUA susține că momentul ales pentru emiterea acestei ordonanțe este îngrijorător. 

 

Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX.

 

Ordonanța a fost adoptată joi, 28 august, de Guvernul Ponta.

Comentarii Facebook