Marti 19 Octombrie

Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale, revine cu teoria hoardelor de cerșetori care vin zilnic la Cluj


Comisarul șef de poliție în rezervă Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Locale Cluj-Napoca, revine cu teoria hoardelor de cerșetori care sunt aduși zilnic la Cluj-Napoca pentru a cerși. Teoria este veche și a fost folosită de toate administrațiile de după Revoluție pentru a se justifica.

Avem o situație care a fost gestionată de către Poliția Locală în acest an. Vreau să vă informez că în cursul anului 2019 până la zi, au fost depistate un număr de 389 de persoane care apelau la mila publicului pe raza municipiului Cluj-Napoca, din care 97 din Cluj-Napoca și 292 din alte localități, precum Sânnicoară, Apahida, Fizeșul Gherlii, Nădășel, Bonțida, Deva, Reghin, Timișoara, Piața Neamț, Slatina, Câmpulung Moldovenesc, Blaj, Brăila, București”, a precizat Marcel Bonţidean, la un post de radio.

Este o adevărată industrie și vreau să vă spun că noi am depistat câteva grupuri de persoane care vin din proximitatea județului Cluj cu microbuze închiriate, îi debarcă la gară, după care se răspândesc pe raza municipiului Cluj-Napoca. În timp, fiecare își ocupă un loc, în care se feresc de poliție și practică cerșetoria. Legea este vagă în acest sens și prea multe măsuri nu poți să iei împotriva acestor persoane. Noi avem o hotărâre de Consiliu Local care ne permite să confiscăm sumele de bani pe care aceștia de acumulează pe timpul cerșetoriei. Eu am solicitat la fiecare persoană din această categorie o adresă de domiciliu pentru a vedea dacă nu beneficiază de ajutoare sociale. Nu am o situație exactă, dar am găsit un astfel de caz", a mai spus șeful Poliției Locale. 

Deși ar fi o problemă veche, până acum nimeni nu a făcut demersuri pentru a schimba legea.

Comentarii Facebook