Miercuri 28 Septembrie

Ludovic Orban își anunță demisia din grupul parlamentar al Partidul Național Liberal


Ludovic Orban își va anunța demisia din grupul parlamentar al PNL. 

Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că, începând de astăzi, m-am dezafiliat, m-am retras din grupul Partidului Național Liberal, și îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat.

Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României, din forul reprezentativ al României. Obligația morală pe care o am față de cetățenii care au avut încredere în mine și în PNL este aceea de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală față de cetățenii români.

Din păcate, astăzi, nu am altă soluție pentru a fi consecvent în onorarea obligațiilor morale pe care le am față de cetățenii români care ne-au acordat încrederea, decât de a mă despărți, sper că temporar, de colegii mei din grupul parlamentar”, a declarat, marți dimineața, Ludovic Orban. 

La începutul săptămânii trecute, Orban spunea că propunerea lui Nicolae Ciucă este picătura care a umplut paharul.

Fostul lider PNL preciza că nici măcar nu i s-a urcat cerneala pe carnetul de partid și deja a fost nominalizat într-o funcție atât de importantă.

Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”, a spus Ludovic Orban la B1 TV, cu câteva zile în urmă.

Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune Ciucă este o trădare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL”, a mai spus Orban.

Acesta mai spunea că nu a fost o decizie a PNL, că a fost organizată o întâlnire între susținătorii lui Lucian Bode și susținătorii lui Florin Cîțu, întâlnire care ar fi durat patru minute, în care ar fi fost informați că propunerea pentru noul premier este Nicolae Ciucă. 

În curând, Ludovic Orban își va anunța demisia din grupul parlamentar PNL, o mișcare pe care foarte mulți liberali nu erau convinși că o va face, după ce și-a dat demisia și din fruntea Camerei Deputaților.


Comentarii Facebook