Liberalii il acuza pe Sorin Apostu ca aduce in Cluj Napoca "baietii destepti din energie" si le face "cadou" un teren de 197 de hectare


Liberalii clujeni il acuza pe Sorin Apostu ca a "scurtcircuitat" Cartierul Tineretului, care a fost anuntat drept cel mai mai proiect imobiliar din Transilvania si a esuat lamentabil.

"Dupa ce mai bine de patru ani, atat Emil Boc cat si Sorin Apostu s-au laudat in rapoartele anuale cu demararea celui mai mare proiect imobiliar din Transilvania respectiv "Cartierului Tineretului", actualul edil-sef recunoaste acum public esecul administratiei locale. Si nu doar ca abandoneaza ideea de a construi locuinte pentru tineri, dar doreste "reconversia" acestora intr-un parc cu panouri fotovoltaice.

Se stie ca firma ce a castigat proiectul, Polus Real Estate, face parte din grupul principal de sponsori ai PDL si ai lui Basescu. Asa se poate explica si faptul ca a castigat licitatia publica desi s-a clasat pe locul 2, oferind mai putine locuinte sociale gratuite primariei (384 fata de 1000) si prevazuse o investitie de 229 milioane euro fata de 650 milioane euro(cat oferise firma clasata pe locul 1), iar proiectul a fost lansat cu surle si trambite, exact in campania electorala locala din 2008, pentru a atrage voturi din partea tinerilor. Mai mult decat atat, terenul a fost evaluat la 3,8 euro/mp (in 2006 cand s-a lansat licitatia, respectiv 7,714 milioane euro pentru 203 hectare),  de 8 ori sub pretul pietei de atunci (datorita scopului social al investitiei), iar la inceputul lui 2007 previzionau ca dupa 12 luni, 9,5 hectare sa fie vandute la 30 euro/mp (2,975 milioane euro)
", a precizat Gavrila Iuga, vicepresedintele PNL Cluj.

Liberalii sustin ca "Clujul a intrat in sfera de interes a 'baietilor destepti din energie', cum altfel, decat cu ajutorul edilului-sef, Sorin Apostu, care, in trei pasi si doua miscari, a transformat esecul imobilar de proportii, mai sus amintit, intr-un succes de prima pagina. 'Clujul va avea cel mai mare parc fotovoltaic din tara', spune Primarul, evident, dupa ce a avut pe hartie si cel mai mare proiect de locuinte pentru tineri, supranumit 'Cartierul Tineretului'. Urmarind cele declarate de catre domnul primar, Sorin Apostu, observam ca 'baietii din energie' chiar se cred destepti si pe restul ne iau de naivi", a mai spus Iuga.

Primarul a anuntat saptamana trecuta faptul ca pe cele 203 hectare pe care urma sa fie construit cartierul Tineretului, in capatul Bulevardului Muncii, va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din Romania.

Primaria va mai construi circa 300 de locuinte, pe 5,1 hectare, iar 198 de hectare vor fi folosite pentru implementarea proiectului cu energie verde de catre firma WWS Energy Development LLC si Polus Real Estate.

Comentarii Facebook