Kelemen Hunor spune că PNL nu e de acord ca PSD să dea premierul


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Digi24, că PNL nu e de acord ca PSD să ocupe funcția de premier, în noul guvern PNL, PSD şi UDMR.

O altă soluție este cea a unui premier prin rotație. 

Este o soluţie, nu am încercat niciodată. Se poate încerca, nu spun că este o soluţie bizară. Aici ne-am blocat. PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier. Ambele partide vor şi să fie preşedintele partidului. S-a pus propunerea să fie o rotaţie în trei, se poate şi premier independent. Era discuţia să fiu şi eu. Nu contează câte luni. Dacă începe UDMR, ceilalţi sunt salvaţi pentru că după aceea poate să vină şi PNL şi PSD.

Problema este cine începe. Nu ştiu cine ar putea să fie premier independent. Depinde de personalitatea premierului. Se poate guverna şi cu un premier independent dar va fi foarte greu. Nu ştiu cine ar accepta o astfel de variantă. Au fost creionate câteva alternative. Trebuie să mergem la preşedinte pentru că el desemnează. Deocamdată nu există o înţelegere pe acest subiect. Nu o să ne împiedicăm de persoana premierului”, a precizat liderul UDMR.

Comentarii Facebook