Ion Iliescu: Nu e obligatorie DEMISIA lui Ponta din fruntea Executivului

 

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat că va fi organizat un Congres al partidului pentru a fi analizate la calm rezultatele alegerilor.

 

Întrebat dacă trebuie să demisioneze premierul Victor Ponta din fruntea Guvernului, Iliescu a replicat: ”Nu e obligatoriu acum să demisioneze din fruntea Guvernului. Guvernul trebuie să-şi ducă misiunea o bucată de timp. Dar va fi o chestiune de analiză şi în partid, în PSD, în legătură cu situaţia existentă şi chestiunea Guvernului este secundară”.

 

Iliescu a spus și despre demisia lui Ponta din fruntea PSD: ”Nu vreau să dau nici un fel de sugestii din acest punct de vedere. Eu spun că partidul este dator în urma acestei chestiuni, va fi probabil un Congres extraordinar, care să analizeze situaţia existentă şi să adopte măsurile potrivite. Aici nu-i vorba de persoane, ci de o concluzie politică”, coform RFI.

 

Întrebat dacă personal, îl susţine pe Victor Ponta, Ion Iliescu a răspuns: ”Eu nu susţin nimic. Vom judeca lucrurile cu calm într-un for de partid, care să tragă concluziile cuvenite”.

Comentarii Facebook