Ioan Pacurar a intors armele impotriva PDL! Politistii cu rude sau prieteni politicieni trasi pe linie moarta EXCLUSIV


Chestion Ioan Pacurar, seful IPJ Cluj, pregateste o campanie electorala "curata" si ii trage pe linie moarta pe politistii care au rude sau prieteni in partidele politice.

In urma unei dispozitii a sefului IPJ Cluj, din 8 mai, sefilor de sectii de politie li s-a cerut sa isi faca curatenie in "ograda".

Redam mai jos ordinul trimis de chestorul Ioan Pacurar, dupa preluarea ministerului de catre Ioan Rus.

"Pentru executarea in conditii optime a masurilor specifice de ordine publica cu prilejul alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale 2012 si promovarea unei imagini pozitive a inspectoratului, in conformitate cu art. 12, alin. 4 din Regulamentul de organizare si functionare al Inspectoratului de Politie Judetean Cluj,

D I S P U N

1. - Atentionarea politistilor inspectoratului in legatura cu obligatia pe care o au de a nu compromite, prin activitatea lor publica ori privata, prestigiul functiei sau al institutiei din care fac parte. Potrivit Statutului, politistului ii este interzis: - sa faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori sa desfasoare propaganda in favoarea acestora - sa exprime opinii sau preferinte politice la locul de munca sau in public.

2. - Sefii de subunitati vor identifica in regim de urgenta politistii din subordine, in special cei din mediul rural, care datorita legaturilor de rudenie cu persoane din mediul politic ar putea crea suspiciuni cu privire la executarea misiunilor specifice in conditii de echidistanta politica. Pana la 10.05.2012 orele 14.00 situatia nominala cu politistii identificati va fi comunicata la Serviciul Cabinet pentru monitorizarea modului de planificare a efectivelor de politie in dispozitivul de paza la sectiile de votare.

3. - La planificarea politistilor in dispozitivul de protectie ce va fi instituit la sectiile de votare cu ocazia alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale 2012, sefii de subunitati vor tine cont de situatia intocmita astfel incat sa fie evitate conflictele de interese.

4. - Se interzice preluarea directa a sesizarilor privind desfasurarea campaniei electorale si a alegerilor. Toate sesizarile vor fi preluate de personalul din serviciul de permanenta, iar in cazul contactarii directe a politistilor cu functie de conducere sau executie de catre reprezentantii partidelor politice acestia vor fi indrumati sa formuleze sesizari la numarul de urgenta 112.

5. - Prezenta dispozitie se va postata pe Intrapol Cluj, in atentia adjunctilor sefului inspectoratului, Politiilor 1-6, structuri judetene-toate, pentru prelucrare si punere in aplicare Atrag atentia sefilor ca sunt direct responsabili de executarea masurilor transmise si responsabili de executarea masurilor transmise si respectarea termenului stabilit.

SEFUL INSPECTORATULUI".

Ioan Pacurar a refuzat sa spuna clar daca a dat acest ordin si a spus ca fiecare sef de sectie "trebuie sa se asigure ca legea este respectata".

Comentarii Facebook