Haos în guvernul PNL, condus de premierul demis Florin Cîțu. Ministrul Oros este rugat să nu-și dea demisia


Premierul demis Florin Cîțu ar fi sunat miniștrii demisionari și le-ar fi cerut să revină asupra deciziilor. 

Unele surse politice spun că premierul demis l-a sunat pe ministrul clujean al Agriculturii, profesorul Adrian Oros, căruia i-a cerut să revină asupra demisiei până la formarea unui nou guvern.

Oros și-a dat demisia, în 28 septembrie, după alegerile din cadrul PNL și a acuzat că Guvernul Cîțu nu a prioritizat Agricultura. Adrian Oros a a mers mai departe și a făcut parte din grupul de parlamentari (41) PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban pentru funcția de premier. 

Demisia ministrului Oros a fost respinsă. Premierul demis Florin Cîțu nici nu avea de ales, pentru că știe că nu are acum posibilitatea să numească pe altcineva și are nevoie de un titular care să gestioneze în aceste momente elaborarea Planului Național Strategic pentru agricultura pentru viitoarea Politica Agricola Comuna 2021-2027, mai spun sursele Știri de Cluj.

Inițiativa disperată a premierului demis arată cât de fragil este actualul guvern format din PNL și UDMR, după ce USR PLUS a ieșit de la guvernare în semn de protest. Florin Cîțu a fost demis în parlament, iar președintele Klaus Iohannis l-a propus ca premier pe Dacian Cioloș, după ce nici PNL și nici PSD nu s-au dus la negocierile de la Cotroceni cu o propunere de premier. 

Surse politice spun că Dacian Cioloș va fi ”sacrificat”, pentru că nu va aduna majoritatea de voturi în parlament. Va urma apoi o altă propunere de premier, cel mai probabil una asupra căreia forțele de dreapta se vor înțelege. 

Până atunci, Florin Cîțu trebuie să conducă ”corabia” în derivă și să evite scufundarea PNL -ului. Fondurile europene sunt cea mai mare problemă, pentru că în acest an se aprobă linia de finanțare 2021 - 2027. Așa se explică curtarea lui Adrian Oros și tentativa de a-l determina să renunțe la demisie până la formarea unui nou guvern. 

----------------------

UPDATE

Adrian Oros și-a retras demisia, pentru că nu dorește să afecteze fermierii.

Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva  şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a afirmat senatorul PNL de Cluj, Adrian Oros.

Comentarii Facebook