Guvernul a aprobat legea prin care partidele politice își pot face campanie electorală pe banii statului



Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat, miercuri, că încadrul ședinței Executivului s-a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la normele metodologice de aplicare a legii finanţării partidelor şi campaniilor electorale..

Astfel, prin această hoîrâre, partidele care vor depăşi 3% din voturile valabil exprimate vor avea decontate cheltuielile pentru campania electorală.

"A trecut prin Guvern hotărârea pentru finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale. Sunt norme legate de finantarea part, mai multe categorii, documentul este unul destul de larg, vorbim de clarificarea surselor de finantare regimul juridic, metodologia de rambursare sau elemente care tin de sanctiunile pe care le primesc cei care incalca aceste norme. Sunt elemente detaliate de la cum sa inscrii chitantele, foile de varsamant. Sunt clarificate si inregistrarea datelor privind identitatea donatorilor. Orice donatie care depsasete 10 salarii de baza va trebui efectuata doar prin conturi bancare. cheltuielile vor fi decontate atunci cand voturile ating pragul de 3% sau daca sunt 3% la nivel de circumscriptie", a spus acesta, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook