Fotografiile care spun totul! Cum a amenajat administrația ieșeană esplanada din fața Teatrului Național, „dimensiunea verde” se vede fără lupă


„Iaşi sau Cluj?“ - o dispută istorică de orgolii este câștigată la capitolul „dimensiunea verde a orașului” de municipiul din inima Moldovei. Un fotograf din Cluj a luat drept criteriu de comparare modul în care s-a amenajat la Iași versus Cluj, esplanada din fața Teatrului Național.

Imaginile spun totul! În timp ce, administrația Boc s-a concentrat pe „lipsa noroiului” și a betonat absolut tot, ieșenii au lăsat loc de mult verde în fața Teatrului Național Iași.

Amintim că, frumoasa esplanadă din fața Teatrului Național din Cluj-Napoca, cu spații verzi și flori, dar și cu scara din marmură, este deja de domeniul Amintirilor din Cluj. Din 2022, zona a intrat în reabilitare și a fost intens „betonată”, scările din marmură au fost scoase și înlocuite cu alt beton, de această dată granit compozit. Oameni au încercat să se opună, însă de fiecare dată, administrația locală a declarat că lucrările se fac după exemplul „marilor orașe europene”. 

Citește și: Cluj: Cum s-a schimbat esplanada Teatrului Național, din 2009 și până acum. Cel mai frumos a arătat în 2018 - 2019 - FOTO

Foto: Facebook/Nelutzu Bagaian

p1.jpeg

Foto: Esplanada Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași

p2.jpeg

Foto: Esplanada Teatrului Național "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca


Comentarii Facebook