Fostul presedinte al CJ Cluj crede ca judetul este acum pe post de cobai

 

"Nu pot sustine ideea reorganizarii administrativ teritoriale si nu pot accepta ca judetul Cluj sa fie judet pilot (cobai) intr-un program inutil",  sustine fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj Marius Nicoara.

Marius Nicoara este nemultumit de intentia consiliului judetean de a comasa 75 de comune, 5 municipii si un oras in 13 aglomerari , cu peste 15.000 de locuitori fiecare.

"Constat astfel ca lipsa de strategii naste idei cel putin ciudate, asa cum este si reorganizarea judetului ca un raspuns la iesirea din criza. Idee preluata de la marile aglomerari europene, in special dupa modelul francez, aceasta reorganizare a unitatilor administrativ-teritoriale a mai fost testata in Romania inainte de 1990. Faptul ca nu a adus niciun beneficiu, ci a bulversat viata oamenilor, a făcut sa se revina la vechea organizare, valabila si azi", sustine Marius Nicoara.

Presedintele PNL Cluj nu crede ca prin comasare vor creste veniturile la bugetul local considerand ca locuitorii acestor localitati vor avea extrem de mult de suferit. "Distanţele dintre localitati sunt mari, o singura primarie pentru 40-50 de sate sau mai mult, ar insemna sa pui oamenii pe drumuri cate o zi pentru o autorizatie sau pentru alte acte de care au nevoie. Acesta ar fi cel mai simplu argument" sustine Marius Nicoara.

La acesta se mai adauga si cel al atragerii de fonduri europene, care spune liderul PNL Cluj functioneaza foarte bine in prezent.

"Adevarata problema a absorbtiei fondurilor europene consta in incapacitatea Guvernului de a gasi solutii de finantare pentru proiectele in numar foarte mare depuse de autoritatile locale si in implicarea factorului politic in mecanismele de evaluare a acestora, nu in suprafata sau numarul de locuitori ai unitatilor administrativ-teritoriale", sustine fostul presedinte la Consiliului Judetean Cluj.

Comentarii Facebook