Forța Dreptei cere un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale: ”Nimeni nu este mai presus de lege”


Forţa Dreptei solicită un referendum național privind modificarea Constituţiei pentru eliminarea pensiilor speciale. 

Noua lege votată de PSD și PNL este o sfidare și mai mare la adresa pensionarilor și a cetățenilor din România,  pentru că prelungește pensiile speciale încă 40 de ani, până în  2062, consideră președintele Forța Dreptei Cluj, Adrian Oros.

Forţa Dreptei anunță începerea unei campanii de strângere de semnături în vederea revizuirii Constituţiei, în scopul eliminării privilegiilor şi inechităţilor existente în prezent în sistemul naţional de pensii. 

Campania de semnături pentru revizuirea Constituţiei îşi propune introducerea în legea fundamentală a explicitării principiului egalităţii în faţa legii, astfel încât unica modalitate de calcul al pensiilor să fie numai în baza principiului contributivităţii.

Dorim să adunăm numărul necesar de semnături pentru modificarea legii fundamentale până la sfârşitul acestui an. 

Forţa Dreptei susţine aplicarea “ad literam”a principiilor constituţionale esenţiale, potrivit cărora ”Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări” şi ”Nimeni nu este mai presus de lege”.

În aceste condiţii, nu putem fi de acord cu acordarea niciunui tip de privilegiu, pentru nicio o categorie profesională, fapt contrazis de Legea pensiilor speciale, votată luni de plenul Camerei Deputaților”, a declarat Adrian Oros, președinte Forța Dreptei Cluj.

Comentarii Facebook