Florin Cîțu: Vom negocia cu toți cei care vor susține Guvernul, din toate partidele


Premierul Florin Cîțu a spus că va căuta susținere din orice partid pentru ca Guvernul să nu cadă la moțiunea de cenzură.

În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Vedem după ce decid cei din USR PLUS președintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu știu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianțe cu AUR și PSD, discutăm”, a spus Cîțu, conform Digi 24.

Acesta a fost întrebat ce se va întâmpla în eventualitatea în care USR PLUS va continua alianța cu AUR și PSD și a răspuns: ”Vom negocia cu toți cei care vor susține Guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom negocia. Pe de o parte, avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?”.

Veți fi confortabil ca premier dacă prin Parlament veți fi susținut de cei din PSD?”, a întrebat o jurnalistă.

Aveți foarte multe scenarii, mie îmi place să vorbesc despre lucruri concrete. Preferința mea și varianta cu cele mai multe șanse este cea în care vom continua cu o guvernare PNL, USR PLUS și UDMR. Asta este ceea ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta și voi negocia în Parlament”, a răspuns Cîțu.

Noul președinte al PNL a spus că nu crede că parlamentarii fideli lui Ludovic Orban vor vota împotriva guvernului, la moțiunea de cenzură.

Comentarii Facebook