Floreștiul investește în stații moderne, automate pentru eliberarea legitimațiilor de călătorie și panouri de informare CTP


Comuna Florești va investi în stații moderne, automate pentru eliberarea legitimațiilor de călătorie, panoul de informare CTP, anunță Primăria Florești. 

Dezvoltăm comunitatea locală și investim în infrastructura viitorului. Floreștiul va avea puncte electrice de încărcare, stații moderne pentru autobuze și automate de bilete. 

Investițiile în dezvoltarea durabilă și modernizarea infrastructurii sunt componente esențiale ale administrației noastre locale pentru crearea unei comunități puternice pentru viitor, cu baze solide și etape clar consolidate.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Primăria Florești dorește, în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca, să pună umărul la dezvoltarea sistemului public de transport ecologic, prin achiziționarea de 18 autobuze electrice și 18 stații de încărcare. Astfel, din totalul de 18 stații ce vor fi achiziționate prin Proiect, o stație de încărcare autobuz va fi amplasată pe raza UAT Florești și două stații de încărcare pentru autoturisme.

Investiția suplimentară propusă de către administrația locală a comunei Florești va include în cadrul proiectului: Investiții pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde -ITS/Alte infrastructuri TIC sisteme de transport inteligente: două stații de încărcare electrice pentru autoturisme; două noi automate pentru eliberarea legitimațiilor de călătorie (inclusiv e-ticketing); opt stații moderne pentru transportul în comun; dronă pentru supravegherea zonelor cu pericol de calamități naturale și șase panouri electrice de informare CTP”, anunță primarul Bogdan Pivariu. 

Aceste sisteme constituie bazele pentru consolidarea unei infrastructuri moderne la nivelul comunei, care să facă față ritmului deosebit de alert de dezvoltare locală dar în strânsă legătură cu provocările de mobilitate urbană pe care zona metropolitană în ansamblu le presupune. 

Toate achizițiile vor fi posibile prin PNRR.

Floreștiul și municipiul Cluj-Napoca au depus în comun proiectul și mai vor să cumpere și 18 autobuze electrice, pentru ruta Florești - Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook