Florești: Lucrările de lărgire a drumului la Strâmtoarea Terra vor începe în curând


Lucrările de extindere în zona Terra și Dumitru Mocanu ar putea începe în mai 2022, după ce va fi făcută o analiză a indicatorilor tehnici. 

Prețurile la materialele de construcții au urcat foarte mult, motiv pentru care firmele fug de licitații pentru că nu au siguranță.

Verificăm devizele, pentru că a fost nebunie pe piața materialelor de construcție. A fost o explozie succesivă a prețurilor materialelor de construcție. Trebuie să verificăm totul pentru a putea avea un deviz în concordanță cu realitatea. 

Aici trebuie să adaptăm devizul și vom scoate la licitație proiectul care va permite lărgirea acelui tronson, denumit generic ”Strâmtoarea Terra”.

De asemenea, pe strada Dumitru Mocanu avem o proprietate care are gardul în drum. Acesta se va demola.

În plus, deschidem un drum nou, Dumitru Mocanu 2, care să ajungă pe strada Petuniei până în Drumul Național. 

Se lărgesc parte din drumuri, se sistematizează circulația, apar sensuri unice și se creează un drum nou. 

Până la finalul acestei luni, începutul lunii viitoare, dacă indicatorii tehnici sunt în parametri normali am putea demara licitația. 

Lucrarea durează 18 luni, proiectare și execuție. Vor fi făcute pe etape. Se va începe cu lărgirea de la ”Strâmtoarea Terra”. Inclusiv Dumitru Tăuțan va avea o ieșire mult mai largă în Drumul Național”, a explicat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, la TVR Cluj.

Partea bună este că exproprierile s-au făcut deja, urmând să se demareze tot proiectul de lărgire și extindere din zona Terra. 


Comentarii Facebook