Miercuri 24 Aprilie

Floreștenii au 5 milioane de lei datorie la colectarea gunoaielor de la blocuri: Urmeaqză executarea silită


Primarul comunei Florești, Horia Șulea, susține că locuitorii care nu și-au plătit taxele de salubritate vor fi avertizați și apoi executați silit. 

Trebuie să conștientizăm faptul că este vorba de o colaborare tripartită: administrație – operator – oameni. În prezent sunt datorii la taxa de salubritate de 5 milioane de lei, bani pe care Primăria Florești nu i-a încasat de la populație, adică aproape 10% din veniturile atrase la bugetul local. Nu am vrut să acționez dur până acum, dar cei de la executări silite vor trimite somații celor care nu au plătit, iar apoi sumele vor fi recuperate. Nu pot accepta ca 10% din bugetul comunei să fie folosit pentru a compensa taxa neplătită. 5 milioane de lei reprezintă un milion de euro, bani cu care putem face multe în comună.

Vrem să atingem țintele stabilite de UE și până la finele anului să nu ajungă mai mult de 50% din deșeuri la unitatea de colectare finală. Asta înseamnă colectare selectivă și se va pune la dispoziție întreaga infrastructură necesară. În zona de case colectarea selective este demarată deja și va continua zilele acestea implementarea sa, iar în zona de locuințe colective se fac pași alerți pentru punerea la punct a infrastructurii”, a spus primarul Horia Șulea.

Comuna Florești are de luni, 1 iunie, un nou operator de salubritate, după ce a fost adjudecată licitația contractului pe 4 ani. 

Tehnologia va juca un rol aparte și important în cadrul serviciului. Vorbim de monitorizare și coordonare GPS a utilajelor, de transmisiuni date de la punctele de colectare, de e-gestionare a sesizărilor, de camera video și de fixări foto video a operațiunilor.

Taxa pentru populație nu poate depăși 12 lei pe lună, așa cum prevede caietul de sarcini. Plata se va face în continuare la Primărie, care va deconta apoi operatorului. Persoanele juridice vor avea contracte directe cu Asocierea care a câștigat licitația.

Regulamentul cadru care va cuprinde toate aceste aspect și multe altele este pe punctul de a fi finalizat, urmând apoi să fie aprobat de Deliberativul local.

Nu în ultimul rând, doresc să le mulțumesc celor de la StrictPrest, lui Jenucu Veres si nu numai, operatorul care acum trei ani, într-o situație critică pentru Florești, a preluat colectarea deșeurilor în comună și de atunci a prestat cu succes serviciul!”, a mai spus primarul.

Floreștiul are o firmă nouă care colectează deșeurile. Care este tariful și în ce condiții se va face colectarea

Comentarii Facebook