Firmele de salubritate din Cluj-Napoca, amendate cu 20.000 de lei. Boc: Urmeaza populatia

Primarul Emil Boc a spus ca firmele de salubritate au fost amendate cu cate 20.000 de lei pentru modul in care au pus la punct colectarea selectiva a deseurilor.
Primarul a mai precizat ca la 50 de blocuri vor fi puse puncte de colectare care sa fie deschise cu cartela.
"Vom avea un proiect pilot pentru 50 de blocuri cu cartela de acces la punctele gospodaresti. La bloc noi ne cunoastem si poti sa vezi cine  ce face. Nu poti pentru unii sa plateasca toti" a spus Boc.
Despre firmele Rosal si Bantner, Boc a spus ca va merge pana la rezilierea contractelor. "Ei au marit preturile pentru a asigura dotarea corespunzatoare. Noi ne-am respectat termenul, de aici inainte se aplica amenzi periodic. 
Daca amenzile nu vor produce efectele dorite, pregatim pasii pentru rezilierea contractelor. 
In salubriatate este mai greu de reziliat pentru ca deseurile trebuie ridicate zilnic, dar le pregatesc o surpriza firmelor chiar daca va produce un disconfort", a mai spus Emil Boc.
Întrebat dacă Primăria Cluj-Napoca poate fi amendeată pentru modul în care a gestionat tot proiectul, primarul Emil Boc a spus că Primăria amendează și nu poate fi amendată.
Primăria Cluj-Napoca trebuia să facă o campanie de imformare a clujenilor în privința colectării selective. Cel care s-a ocupat de această campanie city managerul Gheorghe Șurubaru a spus în luna mai că vor fi întâlniri cu asociațiile de proprietari, dar acest lucru nu a mai avut loc.

Comentarii Facebook