Miercuri 24 Aprilie

Emil Boc spune că amendarea celor care împut autobuzele nu este măsură discriminatorie - VIDEO


Primarul Emil Boc a comentat aborădrile apărute în spațiul public, conform cărora amendarea celor care urcă cu haine murdare sau urât mirositoare în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca ar fi discriminatorie. 

Potrivit noului regulament vizând transportul public din oraş, persoanele care au hainele murdare și miros urât nu pot urca în autobuze, troleibuze sau tramvaie. În cazul în care o fac, vor primi amendă între 100 și 200 de lei. În plus, vor fi amendați și cei care transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute care deranjează călătorii vor fi și ei sancționați. Sancțiuni vor primi și cei care arată semne obscene sau înjură vor fi aspru sancţionaţi.

Discuțiile au fost iscate de de amendarea celor cu haine murdare, pentru că aici s-a spus că acest lucru i-ar defavoriza pe cei săraci, care nu vor mai avea acces la un serviciu public. 

Primarul Emil Boc a spus că acestea sunt directivele europene și că dacă acestea discriminează, atunci discriminarea este la nivel european.

Nu poți încuraja clujenii să folosească transportul în comun, dacă el nu este de calitate, iar asta începe de la respectul pe care îl arătăm fiecare. Am preluat directivele europene și le-am aplicat în regulamentul nostru. Exact ce scrie și se aplică și la Munchen și la Burxelles se aplică și la Cluj-Napoca. Dacă directiva europeană prezintă vreo discriminare, atunci prezintă discriminare și la Cluj”, a spus Emil Boc.

Nu au fost mari probleme, dar acest regulament aduce în actualitate legislația românescă și Directiva 1370 a Comunității Europene, care spune care sunt parametrii la care trebuie să răspundă un serviciu public și respectiv cum trebuie să se comporte”, a completat și directorul CTP Cluj, Liviu Neag. 

Comentarii Facebook