Emil Boc, propunere îndrăzneață în Consiliul Municipiilor și Regiunilor Europene


Primarul Emil Boc a avut o intervenție în Consiliul Municipiilor și Regiunilor Europene și a susținut un lucru care promovează Europa.

Am susținut această propunere în cadrul dezbaterii de azi și în cadrul Conferinței despre viitorul Europei care se desfășoară în această perioadă. Steagul Uniunii Europene alături de steagul Național pe echipamentele sportivilor în competițiile internaționale. De ce? Apreciez că o asemenea inițiativă ar putea contribui la întărirea identității europene și la promovarea modului de viață european (”the european way of life”).

Diversitatea națională, identitatea europeană și valorile democratice comune reprezintă avantaje unice ale Uniunii Europene. Europa este „un concert al națiunilor” în care specificul național este fundamental și trebuie să fie consolidat. Dimensiunea națională nu este și nu trebuie să fie în opoziție cu dimensiunea europeană. Sunt concomitent transilvănean, român și european”, a spus primarul Emil Boc.

Acest lucru ar însemna că la orice meci internațional steagul Uniunii Europene ar fi vizibil și ar fi promovat, alături de ceea ce reprezintă acesta.

Comentarii Facebook