Marti 7 Decembrie

Emil Boc l-a atacat pe Orban: Eu am câștigat cinci alegeri directe


Emil Boc îi transmite lui Ludovic Orban că el a câștigat cinci alegeri directe, în timp de șeful PNL a fugit de o candidatură. 

Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă, încât să primesc lecţii de la domnia sa. Dimpotrivă, nu ştiu atunci când a candidat uninominal. Totdeauna domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică, aşa încât e greu să dai lecţii când vii din asemenea ipostaze. Mă aşteptam ca un preşedinte de partid să nu dea trei portofolii şi anume Fonduri Europene, Dezvoltare şi Transporturi pentru a-şi păstra propria poziţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o realitate care doare în PNL. Până la urmă, este partidul dezvoltării României, or, pentru a păstra poziţia preşedintelui partidului de preşedinte PNL, am dat trei poziţii importante. Pe de altă parte, era bine dacă aveam un procent în urma alegerilor în care să fim noi primul partid cu un procent mult mai mare decât cel pe care l-am obţinut, astfel încât să guvernăm singuri. Nu a fost aşa. Deci, cam aşa stau lucrurile în realitate”, a declarat Emil Boc, la Digi 24.

Primarul Clujului a continuat atacul și a spus că Orban  refuzat să candideze în 2012, pentru funcția de Primar al Capitalei.

Domnul preşedinte Orban s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei şi să dea Primăria Capitalei unui alt partid. PNL-ul a ieşit pe locul 3. M-am dus, după aceea am câştigat şi (…) am considerat că nu mai reprezint un motor pentru PDL singur, deşi câştigasem alegerile locale, şi am lăsat partidul să-şi găsească o soluţie să meargă mai departe”, a mai declarat Emil Boc.

Ludovic Orban a declarat luni seara că Emil Boc a preluat un partid aflat la peste 40% când era premier și l-a dus la 17 % în 2012. 

M-aș feri în locul domnului Boc să dau lecții politice despre managementul partidului și să fac aprecieri despre scorul politic pentru că Emil Boc a fost președintele PDL și premier, care a luat partidul după alegerile prezidențiale, era în jur de 40-41%, alegerile prezidențiale din 2009 și din câte îmi aduc aminte. Din 2012 scorul PDL într-o alianță, ARD, a fost în jur de 17% ca reprezentare parlamentară, așa că în materie de învățăminte și de experiență de leadership politic caut întotdeauna să învăț de la cei care în exercitarea mandatului de președinte chiar au avut rezultate”, a declarat Ludovic Orban.

Comentarii Facebook