Sambata 26 Octombrie

Emil Boc, înainte de alegeri : ”Obiectivul e ca până in 2030 să nu mai existe Pata Rât”/ În 20 de ani de mandat nu a reușit VIDEO


În cadrul Conferienței anuale Eurocities, care în acest an a fost găzduită la Cluj-Napoca, primarul municipiului Cluj-Napoca a participat la o mini-expoziție în care partenerii locali ai conferinței și-au promovat tehnologiile inovatoare .

Ajuns la standul Asociației de Dezvoltare Metropolitană, Emil Boc a lăudat rezultatele colaborării cu aceasta instituție, cu referire la situația celor care trăiesc în condiții insalubre în apropiere de groapa de gunoi a orașului.

”Împreună cu Asociația de dezvoltare metropolitanâ, am reușit să oferim o altă viață pentru aproximativ 500 de persoane de la Pata Rât. Peste 105 case au fost construite și au fost repartizate celor care locuiesc la Pata Rât, în obiectivul general ca până în 2030 să nu mai existe Pata Rât și să putem oferi locuințe decente împreună cu fondurile europene, cu fondurile norvegiene, cu fondurile locale. Deja 101 case au fost repartizate și aproximativ 500 de persoane au acces deja la o locuință decentă” a declarat primarul orașului.

Colonia de la Pata Rât este unul dintre cele mai mari, dacă nu cumva cel mai mare ghetou din Uniunea Europeană, unde circa 1500 de persoane, majoritatea de etnie romă, trăiesc în condiții greu de imaginat. Printre aceștia se numără și mulți copii, care nu beneficiază de condiții minime de hrană, locuire și siguranță personală. 

Situația nu este nouă, iar in cei 20 de ani de mandat ai lui Emil Boc situația nu s-a îmbunătățit. Cum aceasta declarație vine cu câteva zile înainte de alegeri si in urma a cinci mandate de primar fără rezultate pe această temă, este greu de crezut că este mai mult decât o promisiune electorală cu șanse mici de realizare.

VIDEO aici - vezi minutul 7.30


Comentarii Facebook