Eckstein trece la atac pentru sefia UDMR: Daca eu il am gazda pe Basescu, Kelemen Hunor il are pe Boc


Eckstein Kovacs Peter i-a raspuns contracandidatului sau la functia de presedinte al UDMR, Kelemen Hunor, ca l-a acuzat ca si-a gasit "gazda" la Controceni, prin functia de consilier al lui Traian Basescu.

"Eu nu am gazda, daca e vorba de gazda, Kelemen, ca ministru in Guvern, il are ca gazda pe Boc", a declarat Eckstein Kovacs Peter.

Acesta a cerut Consiliului Reprezentantilor Uniunii (CRU) sa adopte un cod de etica pentru a nu exista atacuri la persoana in timpul campaniei.

"Adresez solicitarea catre CRU sa gaseasca solutii pentru buna desfasurare a campaniei si adoptarea unui cod de etica pentru alegerea presedintelui UDMR. De 10 ani nu a fost o campanie veritabila pentru aceasta functie, exista lacune in legislatia interna a UDMR privind campania. Nu e stabilita perioada de campanie interna, de cand pana cand. Propun adoptarea unui cod la etica care sa fie semnat de Kelemen Hunor si de alti candidati. Este de dorit ca pentru UDMR campania sa se desfasoare pe un ton civilizat, fara atacuri la persoana, sa accepte Kelemen sa avem dezbateri publice in contradictorii, aparitii la TV pentru ca delegatii sa aiba posibilitatea de a decide in cunostinta de cauza", a afirmat Eckstein.

Candidatul la presedintia UDMR a mai afirmat ca pentru alegeri trebuie stabilit clar cum se face accesul la resursele UDMR.
 
"La ora actuala nu e reglementat accesul candidatilor la resursele UDMR, baze de date, mijloace de transport, calendarul evenimentelor. E nevoie de un drept egal la informatii. Nu exista o metoda de acordare a sprijinului filialelor pentru candidati, ar fi imperios sa se stipuleze ca la Congresul UDMR nu exista mandat imperativ, ca delegatii sa voteze cum li se zice de la centru. Trebuie sa fie vot secret la Congres si nu unul controlat sau controlabil de altii", a precizat Eckstein.
 
Eckstein Kovacs Peter este sprijinit de UDMR Cluj si de platforma liberala din Uniune in candidatura sa pentru functia de presedinte al UDMR.

Comentarii Facebook