Dupa ce au votat favorabil, PDL-istii nu mai vor crematoriul


Consilieri locali din PDL Cluj anunta ca vor revoca hotararea de Consiliu Local prin care s-a votat construirea crematoriului uman din cimitirul Manastur.

Asta dupa ce locuitorii cartierului Manastur, alaturi de preoti, au iesit in strada pentru a-si arata nemultumirea fata de constructia crematoriului uman.

Consilierii locali sustin ca vor respecta dorinta cetatenilor si a bisericii care sunt impotriva acestei constructii, chiar daca inca nu s-au primit date tehnice privind punerea in pericol a mediului si a sanatatii publice.

"Vazand ca pana la aceasta data autoritatile in materie abilitate din perspectiva stiintifica si pe proceduri instituite de legi speciale nu s-au pronuntat cu privire la impactul asupra mediului si sanatatii populatiei, dar luand in considerare aspectele legate de faptul ca trebuie avut in vedere respectul fata de opinia cetatenilor, chiar dincolo de considerente de ordin stiintific si tehnic, respectul fata de valorile morale si de doctrina Bisericii crestine in general si ortodoxe in special, de traditiile comunitatii, Grupul consilierilor PDL considera necesara initiativa de a solicita Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca revocarea Hotararii nr. 405/2011, privind asocierea Municipiului Cluj-Napoca cu RDK Cremation SRL in vederea amenajarii unui crematoriu uman in incinta Cimitirului Manastur", se arata intr-un comunicat de presa emis de catre grupul consilierilor locali PDL Cluj.

Comentarii Facebook