Dragnea la Cluj: Regiunile vor fi înființate în 1 noiembrie. Nu desființăm județele și comunele - FOTO

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la Cluj că regionalizarea se va face pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, dar că nu vor fi desființate județele și comunele.

 

Nu desființăm județele și consiliile județene. Nu desființăm comunele. Unii oameni politici au spus că ar crede în acest proiect dacă am duce reforma regionalizării până la capăt și am desființa comunele. 

 

Dacă ne gândim la așa ceva, nu am mai face nimic pentru că desființarea unei comuna implică referendum local. O primărie desființată nu înseamnă că am desființat și casele de acolo. Oamenii au aceleași probleme. Au nevoie de școli, de drumuri. Dacă dispare un primar nu înseamnă că se revarsă acolo un șuvoi de bunăstare. Vrem să stimulăm asocierea între comune”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Politicianul a dat ca exemplu negativ sistemul de regionalizare din Polonia, care s-a făcut în funcție de unele interese locale. ”Acolo sunt trei regiuni care au probleme economice, pentru că lucrurile s-au făcut în funcție de unele interese locale”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Vicepremierul a mai spus că în 1 noiembrie regiunile ar trebui să fie finalizate, iar apoi să fie făcute alegeri în consiliile regionale.

Liviu Dragnea a spus că va fi înființat un consiliul academic pentru a stabili cum trebuie făcută regionalizarea. ”Dacă acel consiliu academic va prezenta un sistem cu 6 regiuni, eu voi fi de acord. Nu putem să ne punem noi la un perete și să jucîm puzzle cu județele. Nu putem face așa ceva pentru că am condamna definitiv această țară”, a mai spus Liviu Dragnea.

Comentarii Facebook