Dragnea, în ”război” cu Iohannis. A amenințat cu suspendarea președintelui



Lideul PSD, Liviu Dragnea, a comentat decizia președintelui Klaus Iohannis de a refuza numirea lui Sevil Shhaideh în funcția de premier, amenințând chiar și cu suspendarea sa din fruntea statului, dacă va fi cazul.

Am încercat să găsim resorturile care stau în baza acestei decizii. Preşedintele a sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh în cursul zilei de joi. După alegeri, am sperat că şi domnul Iohannis şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. M-am înşelat. Aceştia oameni nu înţeleg”, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului, alături de liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

El l-a acuzat pe şeful statului că nu vrea ''sub nicio formă'' să respecte votul din 11 decembrie.

De asemenea, Dragnea a precizat ca are în vedere chiar suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă va fi oportun pentru ţară.

''Am vorbit cu domnul Tăriceanu, cu domnul Danuel Constantin, cu colegi din partid, şi mâine, până mâine seară o să trebuiasă să luăm o decizie. Parafrazând pe cel care a vorbit la 12.00 (Klaus Iohannis, n.r.) vreau să cumpănesc foarte bine, nu între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce e bine şi rău pentru România'', a spus liderul social-democrat.

''Nu are rost să ne ascundem după degete. Este o avalanşă mesaje de la oameni care se simt jigniţi, care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui. Nu e o decizie foarte uşoară. Dacă în urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că pentru ţară e bine să-l suspendăm pe preşedinte, nu o să am nicio ezitare'', a Liviu Dragnea.


Comentarii Facebook