Doina Cornea: "Il promovam pe IPS Andrei Andreicut inainte sa dovedeasca totusi ca s-a schimbat"

Doina Cornea crede ca si cetatenii sunt vinovati de faptul ca Romania este condusa de oameni nedemni, atat din punct de vedere politic, cat si religios.

 

"Suntem si noi, cetatenii, in mare masura vinovati pentru ca alegem sa ne conduca oamenii cei mai nedemni, atat din punct de vedere politic, cat si religios. [Il marginalizam, de pilda, pe IPS Nicolae Corneanu, devenit un pastor adevarat, si il promovam pe IPS Andrei Andreicut inainte ca acesta din urma sa dovedeasca totusi ca s-a schimbat. Pana cand poporul roman nu va reinvata sa-si cinsteasca adevaratele valori, eroii si martirii, nu va avea nicio sansă de izbavire", a declarat Doina Cornea, intr-un interiu realizat de jurnalistul Catalin Striblea si prezentat de realitatea.net.

 

Ea i-a reprosat presedintelui Traian asescu soaiala pe care a aut-o in condamnarea comunismului. "Cu aproximativ o jumatate de an inainte de-a o face i-am scris despre necesitatea condamnarii regimului communist semnalandu-i nedreptatea care i s-a adus Bisericii Greco-Catolice, participanta activa la actul Marii Uniri. I-am dat detalii precise in legatura cu exterminarea fruntasilor acestei Biserici samavolnic desfiintate, celulele in care au murit Episcopii nostri greco-catolici in inchisorile din Sighet, Gherla si alte locuri de surghiun. De asemenea, l-am rugat ca pentru martirii adevarati ai Bisericii Ortodoxe sa solicite informatii de la Preasfintitul Bartolomeu Anania (de exemplu despre urmasul Patriarhului Miron Cristea, care e trecut si azi sub tacere si despre Episcopii ortodocsi persecutati pe care ii pomeneste Iuliu Hosu in memoriile sale)", mai spune cunoscuta disidenta clujeana.

 

Arhiepiscopul Andrei Andreicut a fost doar colaborator al Securitatii si nu a facut politie politica. Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Alba Iulia.

 

Vezi si

Arhiepiscopul Andrei Andreicut a fost doar colaborator al Securitatii!

Comentarii Facebook