Dîncu, mesaj pentru elevi: Succesul crâşmarului îl poate eclipsa pe cel al şefului de promoţie din şcoală


Vasile Dîncu le-a spus elevilor că succesul buticarului sau al crâşmarului îl poate eclipsa pe cel al şefului de promoţie din şcoală.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus joi, la Colegiul Naţional Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, că acum ”trăim o criză a valorilor”.

Astăzi, trăim o criză a valorilor în societatea noastră şi o să vedeţi în multe situaţii că succesul buticarului sau al crâşmarului poate să eclipseze pe cel al absolventului care este şef de promoţie într-o şcoală. Vreau să vă spun că acest lucru este valabil pe termen scurt. Pe termen lung nu este valabil acest tip de succes. Pe termen scurt câştigă cei care se descurcă, pe termen lung câştigă cei educaţi şi cei care muncesc. De aceea, cred că este foarte important să nu uitaţi pe dascălii voştri”, a spus Vasile Dîncu la festivitatea de încheiere a studiilor anului şcolar 2021-2022 şi de absolvire a promoţiei 2022 ‘Încoronarea de la Alba Iulia – 100’ de la Colegiul Naţional Militar ‘Mihai Viteazul”.

Trăim într-o perioadă în care părinţii, de foarte multe ori, şi elevii, şi oamenii politici, îşi doresc o şcoală cât mai simplă, cât mai fără exigenţă. Scoatem examene de admitere, am văzut că scoatem tezele (…) şi, până la urmă, o să ajungem la ideea că şcoala nu mai este importantă. Dragii mei, nu intraţi în această capcană, mai ales cei care sunteţi mai tineri, care nu aţi ajuns încă să fiţi absolvenţi. Pentru că o şcoală uşoară înseamnă o viaţă grea, pentru că competiţia voastră nu este numai cu ceilalţi absolvenţi în viitor în viaţă, e o competiţie globală, e o competiţie cu lumea şi apoi ţineţi minte că cea mai importantă competiţie este cea cu voi înşivă. Competiţia şi egoismul reprezintă boli ale societăţii noastre în acest moment”, a spus Dîncu, potrivit Edupedu.ro.

Ministrul nu a spus niciun cuvânt că tot de tot haosul din România ar fi responsabili și politicienii, care conduc de 30 de ani această țară, el fiind unul dintre ei în mai multe guverne. 

Acest sistem de ”pile și relații”, care a distrus această țară, este promovat și susținut politic de 30 de ani. 

Comentarii Facebook