Dîncu, despre achiziţia unui sistem de drone pentru Armată: Este un proiect de 1,4 miliarde de lei. Până în primăvară trebuie să îl implementăm


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că există un proiect în valoare de 1,4 miliarde de lei pentru achiziția unui sistem de drone pentru Armata Română. Proiectul a fost promovat în toamna anului trecut, în perioada octombrie 2021, iar anul acesta, conform ministrului  Dîncu, există o posibilitate de finalizare a tuturor demersurilor legale.

Vasile Dîncu a fost întrebat marți, 15 martie, într-o conferință de presă susținută la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, dacă Armata României intenționează să achiziționeze drone.

Există un proiect care a fost promovat încă din septembrie anul trecut, dinainte de a fi eu în mandat, privind achiziţia unui sistem modern de drone. Este un proiect care are o valoare de 1,4 miliarde de lei, cu şapte sisteme, un proiect foarte interesant. Ne bazăm foarte mult pe industria românească pentru că avem în industria privată românească câţiva producători importanţi şi acest proces de achiziţie este în curs. Sperăm că în această primăvară vom finaliza toate demersurile legale pentru aceasta. Este vorba de un proiect care înseamnă adaptarea României la cele mai noi tendinţe în ceea ce priveşte aviaţia fără pilot”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Tot mați, 15 martie, ministrul Apărării a făcut o vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu împreună cu omologul său don Belgia, Ludivine Dedonder, conform News.ro.


Comentarii Facebook