Deputatul UDMR CLUJ, Mate Andras, condamnat la şase luni de închisoare pentru că și-a angajat soția la cabinet

 

Deputatul UDMR Cluj, Mate Andras, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, de instanţa supremă, fiind acuzat că şi-a angajat soţia la Parlament, iar aceasta a obţinut astfel venituri de 5.508 lei.

 

Sentința a fost emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), iar judecătorii au dispus ca deputatului să îi fie suspendată pedeapsa pe un termen de încercare de doi ani şi şase luni, care se va calcula de la data ramânerii definitive a hotarârii. Lui Mate Andras Levente i-au fost interzise mai multe drepturi.

 

Hotărârea de luni a ICCJ nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

 

Deputatul UDMR Cluj, Mate Andras Levente, este urmărit penal din 2013, fiind acuzat de conflict de interese, după ce și-a angajat soţia la cabinetul parlamentar.

 

Inițial a fost dispusă măsura neînceperii umăririi penale, dar aceasta a fost infirmată de prim-adjunctul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Potrivit Ministerului Public, în rezoluţia începerii urmăririi penale se arată că, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor, prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 - sfârşitul mandatului de deputat, contract care a fost avizat chiar de către acesta.

 

Soţia deputatului Mate Andras Levente a încasat, în perioada martie 2010 - ianuarie 2011, suma totală de 5.508 lei.

 

Mate Andras a declarat atunci că nu își face griji pentru aceste acuzații. ”Am fost citat, miercuri, şi m-am prezentat la Parchetul General în dosarul vechi din 2011, în care am fost cercetat pentru conflict de interese, la sesizarea ANI, şi am dus nişte documente.  Nu este vorba despre nimic nou. Procurorii mai au ceva de cercetat în acest dosar şi au cerut probe noi, iar pentru aceasta a fost nevoie de infirmarea soluţiei de neîncepere a urmării penale. Dar nu s-a pus în mişcare acţiunea penală”, a spus Mate.

Comentarii Facebook