Deputatul PNL Horea Uioreanu: "Emil Boc cedeaza Ardealul"!


Deputatul clujean Horea Uioreanu sustine ca Emil Boc se pregateste sa faca inca o concesie foarte mare UDMR-ului pentru a putea ramane in functia de premier. Este vorba despre proiectul legii privind statutul minoritatilor.

"Dupa adoptarea legii educatiei in varianta agreata de UDMR, Emil Boc si partidul sau cedand in fata pretentiilor maghiarimii in ceea ce priveste predarea Istoriei si Geografiei Romaniei in alta limba decat cea oficiala, acum a inceput un nou santaj. Este vorba de proiectul legii privind statutul minoritatilor. Blocat in parlament de mai bine de cinci ani, proiectul a revenit in discursul liderilor UDMR. Momentul nu e deloc rau ales, Emil Boc avand emotii atat ca premier, data fiind apropiata motiune de cenzura, cat si ca lider politic, PD-L pregatindu-se sa-l debarce", a declarat deputatul PNL Horea Uioreanu.

Parlamentarul clujean sustine daca premierul Emil Boc va lasa UDMR sa faca si acest pas, va trebui sa raspunda electoratului ardelean intrebarilor legate de motivele care l-au determinat sa se transforme din adversar inversunat al legii, in promotorul ei.

"Domnia sa va trebui sa explice prin  ce miracol legea despre care in 2005, dar si in 2007, sustinea ca este neconstitutionala, a devenit una "importanta intr-o societate democratica". La acel moment, domnul Emil Boc aprecia ca aceasta lege trebuie sa respecte simultan doua conditii, respectiv amendamentele formulate de Comisia de la Venetia si standardele internationale in materie de drepturi ale minoritatilor", a declarat Horea Uioreanu.

In noiembrie 2005, Emil Boc spunea despre proiectul legii privind statul minoritatilor ca: "Nu poti sa promovezi un proiect de lege care nu corespunde standardelor internationale si care vizeaza super-standarde in Romania si care nu se regasesc nicaieri".

Comentarii Facebook