Deputatul PNL Adrian Oros critică bugetul PSD – ALDE: Este o fantezie, bazată pe minciuni


Partidul Național Liberal a avertizat că bugetul aprobat de majoritatea PSD – ALDE este un buget fantezist, care nu are nicio legătură cu realitatea economică și nevoile reale de dezvoltare ale României.

Deputatul PNL, Adrian Oros, a declarat că bugetul PSD – ALDE se bazează pe o creștere economică nerealistă de 5,5% în condițiile în care anul trecut au prognozat o creștere de 6,1% și au încheiat 2018 cu 4,1% iar pentru 2019, Comisia Europeană estimează 3,8%. Inflația, în 2018 au prognozat 3,7% și la final de an a fost 4,6% iar pentru 2019 mizează pe o creștere a prețurilor doar de 2,8%.

INS a confirmat în 7 martie că există o gaură de 9 miliarde de lei pentru 2018, generată de estimarea eronată a Produsului Intern Brut pe care s-a construit bugetul de stat anul trecut. 

Execuția bugetară a anului trecut a luat în considerare un PIB de 949,6 miliarde de lei, iar INS a comunicat astăzi că PIB-ul a fost de 940,4 miliarde de lei.

Astfel, bugetul PSD – ALDE este construit cu ”bani falși”, cu alocări bugetare din pix care nu pot fi realizate și vor fi din nou sacrificate bugetele locale și investițiile”, a spus Oros.

PSD-ALDE au falsificat bugetul de stat și din această cauză România riscă să intre în recesiune. Bugetul de stat trebuie corectat și reașezat pe baze corecte, reale, mai acuză Oros.

Președintele nu putea fi părtaș la falsificarea bugetului de stat, ar fi fost un act de iresponsabilitate echivalent cu al PSD-ALDE.

Nu poți veni cu un buget pentru care nu garantezi realitatea cifrelor, întrucât înseamnă că nu-ți dorești altceva decât răul României.

După decizia CCR bugetul trebuie reîntors în Parlament și îndreptate erorile Guvernului și ale majorității PSD-ALDE, pentru că altfel rămâne construit pe bani falși.

Singurii vinovați pentru situația gravă în care ne aflăm e PSD-ALDE care în ciuda solicitărilor repetate de a prezenta proiectul bugetului de stat, adică de a respecta legea, a amânat nepermis înaintarea acestuia în Parlament.

Guvernul PSD – ALDE nu are nicio scuză pentru amânarea majorării alocațiilor pentru copii de la 1 martie ci pur și simplu vor să tergiverseze majorarea alocațiilor pentru a-l forța pe Președintele României să promulge un buget făcut după poftele clientelei PSD care bagă economia în faliment.

Amendamentul Partidului Național Liberal pentru majorarea alocaților adoptat de Parlament este ”bătut în cuie” și trebuie aplicat imediat de Guvern prin modificarea OUG 9/2019 astfel încât alocațiile să crească începând cu această lună.

CCR a declarat neconstituțională Legea plafoanelor, fapt care face imposibilă intrarea în vigoare a bugetului de stat întrucât aplicarea celor 2 legi este legată una de alta”, a completat acesta.  

Parlamentarul PNL susține că în buget nu sunt prinși bani de investiții, vitale pentru dezvoltare.

Bugetul PSD-ALDE pe 2019 este un buget care nu clădește nimic: niciun spital, cum sunt spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova, și niciun tronson de autostradă important, cum sunt tronsoanele de autostradă Tg-Mureș-Iași-Ungheni, tronsoanele de autostradă Sibiu-Pitești, tronsonul de autostradă de centură a Bucureștiului, tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov.

Firmele vor fi sugrumate prin acest buget și prin alte reglementări fiscale absurde cum sunt cele prevăzute în Ordonanța 114/2018. Angajații din mediul privat nu au nicio speranță de îmbunătățire a veniturilor și a nivelului de viață”, a mai afirmat Adrian Oros.

Acesta a criticat și Ordonanța 114, care instituie ”taxa pe lăcomie”, ce va fi plătită tot de populație.

20190308_101728.jpg

Mai mult, tot prin ordonanța 114, autoritățile locale au fost obligate, prin încălcarea constituției și a legislației în vigoare, să ducă impozitele și taxele locale până la nivelul maxim, crescând, practic, fiscalitatea pentru fiecare cetățean care își plătește taxele și impozitele locale.

Guvernul PSD-ALDE taie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pensiile românilor împiedicând creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9% și amânând creșterea pensiilor pentru data de 1 septembrie, cu o creștere de 15%, ceea ce înseamnă că fiecare pensionar va pierde în acest an o treime din creșterea la care avea dreptul în cursul anului 2019.

Nu s-au alocat banii necesari nici măcar pentru toți cei care au câștigat prin hotărâri judecătorești definitive sume de bani pe care statul trebuie să le dea înapoi acestor categorii și aici este vorba de profesorii care și-au câștigat drepturile salariale în instanță sau de cei care au dreptul să își primească înapoi taxa de primă înmatriculare sau sumele de bani plătite pentru timbrele de mediu.

Până și plata indemnizațiilor pentru foștii deținuți politici, pentru veteranii de război și pentru urmașii celor morți la Revoluția din 1989 au fost înghețate pentru următorii ani, condamnând eroii României și urmașii lor la o viață de mizerie”, a mai precizat parlamentarul PNL.

Comentarii Facebook