Deputatul Petru Călian le cere miniștrilor Educației și Protecției Sociale plata burselor sociale către elevi în fiecare lună

 

Deputatul Petru Călian, membru al Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților, solicită miniștrilor Educației și Protecției Sociale să dispună plata către elevi a burselor de ajutor social pentru motive medicale cu periodicitate lunară, în numerar.

 

”La nivelul municipiului Cluj-Napoca, un număr de 3.266 de elevi beneficiază de bursă de ajutor social, în cuantum lunar de 60 de lei, în primul semestru al anului școlar 2012-2013.

 

Un prim aspect care trebuie soluționat este periodicitatea plății burselor, întrucât mi s-a adus la cunoștință de către părinți faptul că plata se face trimestrial, însă niciodată la timp. În condițiile în care vorbim despre o categorie de burse speciale, adresate elevilor aflați în situații delicate din punct de vedere al sănătății, dar și financiar, este obligatoriu ca plata să se facă lunar și la timp.

 

Cel de-al doilea aspect asupra căruia atrag atenția este modalitatea de plată a burselor. Am fost informat de către părinți de faptul că, din vara anului trecut, li s-a impus modalitatea de plată prin sistemul bancar, pe carduri, ceea ce presupune un efort suplimentar, costuri adiționale și întârzieri semnificative. De aceea, la solicitarea părinților ai căror copii beneficiază de bursele de ajutor social, cerem revenirea la sistemul de plăți în numerar”, a declarat Petru Călian.

 

Parlamentarul clujean a adresat o scrisoare deschisă miniștrilor Ecaterina Andronescu și Marina Câmpean.

Comentarii Facebook