Miercuri 24 Aprilie

De ce a demisionat Eckstein din functia de consilier prezidential!


Clujeanul Eckstein Kovacs Peter a demisionat din functia de consilier prezidential invocand diferendele de opinie pe care le-a avut cu presedintele Traian Basescu.

"Am discutat cu presedintele Traian Basescu si l-am anuntat verbal despre demisia mea din functia de consilier prezidential, iar dansul a acceptat aceasta demisie. Luni voi depune in scris demisia la Palatul Cotroceni. Demisia mea are la baza punctul meu de vedere exprimat in legatura cu investitia de la Rosia Montana, care nu coincide cu cea a presedintelui Traian Basescu. Ca si consilier prezidential ar fi trebuit sa sustin initiativele presedintelui, ori in acest caz nu o pot face si de aceea am decis ca cea mai buna solutie este demisia", a spus Eckstein Kovacs Peter, citat de Mediafax.

Consilierul prezidential a semnat in luna august, la Cluj-Napoca, o petitie initiata de Asociatia Transilvania Verde prin care este condamnata exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana.

Acest gest este total opus mesajului transmis de Traian Basescu in ultimele saptamani, conform caruia exploatarea de la Rosia Montana trebuie sa inceapa pentru ca Romania are nevoie de aur.

Si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a cerut lui Peter Eckstein-Kovacs saisi lamureasc pozitia: "Eu nu ma ocup de hartiile pe care le semneaza domnul Eckstein. Domnul Eckstein ar trebui sa decida daca este membru UDMR sau se delimiteaza de presedinte. Daca se delimiteaza, are cale libera si drum liber sa mearga unde doreste. Domnul Eckstein este in cunostinta de cauza: nu eu am semnat avizul de descarcare de sarcina arheologica, este primul pas intr-adevar in ceea ce priveste responsabilitatea Ministerului Culturii. Comisia Nationala de Arheologie a aprobat in unanimitate si eu, in aceste conditii, am asigurat cadrul juridic, legal, financiar, pentru a salva 80 la suta, sau cat se poate de mult din patrimoniul cultural construit si arheologic, pentru ca asta este responsabilitatea mea. Dar urmatorul pas nu l-am facut, nu am semnat, si asta trebuie sa semnez eu, nu directorul de la Alba, scoaterea Muntelui Carnic de pe lista monumentelor istorice este pe lista A. Asta inseamna o protectie sporita, foarte puternica si in acest moment Muntele Carnic este pe lista A, nu a fost semnat ordinul privind declasarea acestui monument arheologic".

Clujeanul a fost numit un functia de consilier prezidential pentru minoritati in 6 ianuarie 2009.

 

Vezi si...

Peter Eckstein-Kovacs si-a dat demisia din functia de consilier prezidential

Comentarii Facebook