Dacian Cioloș: Suntem pregătiți să ne asumăm guvernarea alături de PNL


Liderii alianței USR PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, au susținut, luni, o conferință de presă în care au afirmat că formațiunea politică este pregătită să intre la guvernare alături de PNL. 

Dacian Cioloș a precizat că viitorul premier trebuie să fie un candidat care să aibă capacitatea de a uni partidele reformiste de dreapta.

Vreau să le transmit că noi am înțeles mesajul și că suntem conștienți de faptul că guvernul va trebui să ia în calcul așteptările românilor, întrebările lor. Va fi nevoie de mai multă empatie. Noi, la USR PLUS ne-am formulat deja prioritățile, le-am pus în acest document: ”Revoluția bunei guvernări”.  

În legătură cu viitorul premier, credem că este esențial să susținem un candidat credibil. Vom discuta la întâlnirile cu președintele. Acest candidat trebuie să aibă capacitatea de a uni partidele reformiste de dreapta. E nevoie de un nou început după aceste rezultate. 

Vom organiza un congres în care membrii vor decide noua conducere USR-PLUS. Acestea sunt mesajele cu care vrem să venim astăzi, să transmitem foarte clar că USR este gata să-și asume guvernarea împreună cu PNL", a declarat Dacian Cioloș la sediul USR PLUS, conform realitatea.net.

E foarte clar că mesajul pe care ni l-a transmis electoratul e că nu se poate face o majoritate de guvernare fără USR-PLUS. Este un mandat pe care ni-l asumăm. Așteptările oamenilor sunt mai mari. E foarte clar că e important ca în următoarele 3-6 luni să vină câteva dintre acele măsuri și angajamente pentru care ne-au acordat votul. Vor fi decizii pe care le vom solicita în următoarea coaliție de guvernare. Este posibilă crearea unei majorități decente din USR PLUS, PNL și UDMR.

Eliminarea imunităților și alte subiecte pe care le cunoașteți foarte bine. Responsabilitatea noastră este legată de formarea unei coaliții de guvernare. Sunt optimist că rezulatul de astăzi este un stimul în ceea ce reprezintă măsurile pe care le vom promova”, a spus Dan Barna, prin videoconferință, din izolare.

Comentarii Facebook