Cuvernul oferă bani românilor care sunt dispuși să-și schimpe becurile. Ce buget s-a alocat programului „Rabla pentru becuri”


Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Executivul adoptă marţi o hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat.

Astfel hotărârea asigură finanţarea de 400 milioane lei pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţe cu unele pe led şi 500 milioane lei pentru comunităţile locale, printr-un program pentru iluminatul stradal, unde vor fi înlocuite becurile convenţionale tot cu unele led, potrivit News.

O altă hotărâre importantă astăzi este cea prin care modificăm bugetul Fondului pentru Mediu şi al Agenţiei Fondului pentru Mediu. Practic e acea hotărâre de Guvern prin care punem în aplicare decizia luată pentru a finanţa proiectele de eficienţă energetică de care vor beneficia cetăţenii şi comunităţile locale”, a spus Premierul României. 

Prin decizia de astăzi asigurăm un buget de 400 de milioane de lei pentru înlocuirea becurilor convenționale din locuințe cu becuri cu led, becuri noi, becuri mai performante și mai economice. Parctic îl putem numi programul Rabla pentru becuri”, a mai afirmat Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de marți a Executivului, notează Știrile Pro Tv.

Jumătate de miliard de lei pentru iluminatul public stradal

El a adăugat că şi comunităţile locale vor beneficia de un program pentru iluminatul public stradal, înlocuind vechile lămpi cu altele pe bază de led.

Pentru acest program asigurăm o sumă de 500 milioane lei. Ambele programe vor fi susţinute prin bugetul Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a mai spus premierul.


Comentarii Facebook