Cum se apără Emil Boc când e întrebat cum apar apartamente în garaje sau beciuri la nivelul -2


Primarul Emil Boc ridică din umeri când e întrebat cum e posibil să apară apartamente în locul garajelor sau în beciuri la nivelul -2.

Edilul a făcut referire la un bloc din Mărăști, unde s-au creat 40 de apartamente în locul garajelor.

Sunt procese în instanță. Eu nu am ce face când sunt în instanță, cât timp sentințele nu sunt rămase definitive. S-a făcut contestație la executarea impusă de noi. Deci când m-am dus să demolăm, el ne-a făcut contestație în instanță. Până nu se soluționează contestația în instanță eu nu pot să fac nimic pentru că e abuz în serviciu. Ați văzut că unii chiar sunt reținuți așa pentru simple presupuse fapte, darămite să intervii când ai o sentință care e atacată în instanță și e pe rol. Acolo, da, l-am dat în judecată, am obținut sentință de desființare, ne-am dus cu forța statului prin firmele de specialitate să demolăm. Când ne-am dus, el a atacat în instanță decizia noastră de demolare.

Bineînțeles că vom câștiga, dar trece timp. Noi nu putem face altceva decât să respectăm legea și să apărăm legea. Suntem solidari cu toată lumea, încercăm să sprijinim, dar în cadrul legii. Nimic în afară. Acesta este mesajul pe care îl dau întotdeauna în Primărie. Noi suntem puși să avem o atitudine pro-cetățean. Cu calm, profesionalism, echilibru, pe fiecare ajutăm în funcție de problema pe care o are”, a spus Emil Boc, la Napoca FM.

În cazul apartramentului-buncăr de pe strada Porțelanului, de la nivelul -2, Primăria Cluj-Napoca a spus că faptele s-au prescris și nu au cum să intervină, pentru că lucrările sunt mai vechi de 3 ani. 

Apartamentul-buncăr nu are geamuri, dar are instalație de gaz, deși acest lucru este ilegal, pentru că în cazul unei explozii tot blocul ar putea fi distrus. 

Apartamentul și un spațiu comercial de lângă sunt deținute de firma NIMARIS IMPORT EXPORT SRL din Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook