Cum a ajuns metroul Clujului de la 19 la 5 stații? Liberalii au câștigat alegerile la Cluj cu aceste proiecte


Metroul Clujului a ajuns de la 19 stații la numai cinci, deoarece UE nu este de acord să aloce o sumă atât de mare pe infrastructură.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că sunt alocați bani numai pentru 5 din cele 19 stații de metrou. ”Din păcate, nu s-a reușit negocierea pentru ca Emil Boc și Clujul să primească miliardul respectiv, a primit doar 300 de milioane (n.r. de euro). Din cele 19 stații de metrou, vor fi doar cinci stații”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena 3. Acesta a spus că metroul va avea numai cinci stații: ”Începem un metrou care va duce de la Florești până la Apahida, adică până după aeroport, dar nu reușim, din păcate, să-l facem integral din PNRR, din PNRR facem doar cinci stații”. 

Cert este că se mai așteaptă finanțare și din alte surse. Ocialii europeni nu au fost de acord cu sumele pe care statul român voia să le cheltuie din PNRR pentru infrastructură. Clujul a rămas fără bani pentru centura metropolitană, iar la metrou a primi o treime. 

Interesant este că acestea au fost proiectele cu care liberalii au obținut voturile clujenilor la alegerile de la finalul anului 2020, când au promis metrou, centura metropolitană și treb metropolitan. 

Comentarii Facebook