Vineri 7 Octombrie

CTP, despre demiterea lui Voiculescu: ”Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt greșeli de politician prost”


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că deciziile lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, au fost de ”politician prost”.

Pentru mine, evoluția lui Vlad Voiculescu în calitate de ministru al Sănătății a fost una dintre cele mai neplăcute surprize de când observ viața politică, guvernamentală din România de 30 de ani încoace. Din primul moment, domnul Voiculescu a avut un comportament nu de activist umanist, așa cum a fost înainte de a fi ministru - a fost un om care s-a ocupat îndeaproape de cei aflați în suferință, de copiii bolnavi și a făcut niște lucruri bune în direcția asta. Nu s-a comportat și nu a greșit ca un activist al societății civile. Pentru că, dacă s-ar fi întâmplat asta, aș fi înțeles: da, a venit cu niște lucruri, cu idealisme, cu utopii umanitare și s-a ciocnit de sistem, de politică, de diversele operațiuni de culise, de putreziciunea sistemului și atunci a greșit. Nu. Spre surprinderea mea, toate greșelile lui Vlad Voiculescu - și nu au fost deloc puține - sunt greșeli de politician prost. Nu știu cum a fost posibil ca peste noapte să se transforme domnul Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun, într-un politician prost. Au fost încercări de a lua prim-planul ca imagine, prin hărțuieli, mici încăierări de imagine cu partenerii de coaliție”, a spus CTP.

Acesta a explicat și ce înseamnă să fii un politican prost: ”Prost înseamnă o persoană incapabilă să aprecieze exact consecințele acțiunilor sale. (...) Dl. Voiculescu nu a gândit consecințele propriilor sale acțiuni. Nu l-am văzut niciun moment ducându-se spre lucruri fundamentale, spre funcționarea sistemului medical”.

CTP nu crede că USR PLUS ar trebui să iasă de la guvernare

Acesta crede că o ieșire a USR PLUS de la guvernare ar fi un ”gest de iresponsabilitate acum, prin solidarizare cu Vlad Voiculescu, să părăsească acum guvernarea USR-ul”.

Mai mult, gazetarul spune că Florin Cîțu nu avea cum să accepte gesturile lui Vlad Voiculescu și ale secretarului de stat Andreea Moldovan, cu referire la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de modificare a condițiilor de carantinare, fără anunțarea guvernului și a premierului.

Acest document a fost aruncat, a ajuns în Monitorul Oficial fără să existe o comunicare și fără să știe de el premierul. Așa ceva nu poate fi acceptat. Adică domnul Florin Cîțu, dacă ar accepta așa ceva, ar trebui să plece el din funcție, însemnă că nu e premier, din moment ce astfel de documente pot să ajungă în Monitorul Oficial (...) fără ca dânsul să știe - nu se poate accepta așa ceva. Și nu știu cum pot justifica domnii Barna și cei de la USR un asemenea gest”, a afirmat CTP, la Digi 24.

Comentarii Facebook