CTP crede că Iohannis trebuie să fie mai puțin arogant


Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 că președintele Klaus Iohannis trebuie să renunțe la aroganță.

Domnul Iohannis a rostit un cuvânt acolo, nu știu dacă l-ați sesizat: „Am primit această victorie cu modestie”. Extraordinar. Nu a clipit, nu i-a tresărit niciun mușchi pe față. Sper ca domnul Iohannis să fie mai puțin arogant decât a fost în acest mandat, sper să nu mai văd secvențe ca acelea când jurnaliștii îl așteptau la sfârșitul șezătorii de la BCU, îl așteptau în frig, afară, și în ploaie să ia două vorbe la ieșire, să se ducă și ei cu ceva la redacție și pur și simplu i-a ignorat. Ioana Ciurlea s-a rugat de el: Domnule președinte spuneți-ne și nouă două vorbe aici, la care el a spus: Seară bună și s-a introdus în mașină. E ceva greu de privit. Nu știu dacă va mai reuși să lucreze asupra acestei aroganțe, acestei trufii nemărginite.

În rest, să vedem poate comunicare mai bună. Poate dă și el niște interviuri presei ca orice președinte normal și poate se implică într-adevăr în chestiuni grave ale acestei țări așa cum a ocolit răspunsul, l-a deviat, l-a refuzat. I s-au pus două întrebări adevărate în șezătoarea aia, care l-au pus în dificultate:

1. De ce nu ați ieșit public în legătură cu legea recursului compensatoriu, pentru ca ea să fie abolită cât mai repede. Domnul Iohannis a dat un răspuns de neuitat: Problema nu trebuie privită îngust, ea trebuie introdusă într-un pachet de legi, într-un concept care merge de fapt la referendumul din 26 mai, adică subsuma o lege care a dus la moartea și mutilarea atâtor oameni, o subsuma pachetului de legi și acelor întrebări prost formulate din referendum.

2. A fost întrebarea despre pădure, despre tăieri. De ce nu ați intervenit mai mult domnule președinte, pentru că el nu a intervenit deloc. Și iarăși a dat-o la întors, că da, sigur, mediul, am în vedere, voi face. Sper să nu mai văd astfel de secvențe, sper să-l văd pe președinte la fel de tresărist măcar ca un gazetar”, a explicat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Comentarii Facebook