Miercuri 17 Aprilie

Crin Antonescu a anunțat când va organiza alegerile prezidențiale, dacă Băsescu va fi demis


Presedintele interimar Crin Antonescu a anunțat că, dacă Traian Băsescu va fi demis în urma referendumului, alegerile prezidențiale nu vor fi organizate la pachet cu cele parlamentare.

Nu cred că se poate - nu e decizia mea, evident - dar nu cred că se poate pentru că avem o prevedere constituțională clară care spune că din momentul în care este demis președintele - deci se vacantează definitiv acest loc - în maximum 90 de zile trebuie să aibă loc alegeri prezidențiale. Cu alte cuvinte: 29 iulie - 29 octombrie. Altă prevedere constituțională ne impiedică să facem alegeri (parlamentare - n.red.) mai devreme de noiembrie” a declarat Antonescu la Romania TV.

Președintele interimar a mai spus că alegeriele ar putea fi organizate la o diferență de o lună, alegerile prezidentiale putând avea loc în luna septembrie.

Așa că, la interval care ar putea fi chiar de o luna, din pacate, vom avea două rânduri de alegeri. Și în sensul acesta eu cred - dar e prematur să discutăm - că alegerile ar trebui să fie, dacă va fi cazul, undeva în septembrie pentru ca și provizoratul ăsta nu e bun. România trebuie să aibă - dacă va avea un alt președinte - un președinte plin, pentru contactele internaționale”, a mai adpugat Antonescu.

Comentarii Facebook