Consilierii PSD Cluj propun acordarea post-mortem a titlului de Cetăţean de onoare delegaților la Marea Adunare de la Alba-Iulia


Consilierii judeţeni PSD propun acordarea post-mortem a titlului de Cetăţean de onoare al Judeţului Cluj “Clujean de onoare” tuturor delegaților participanți la Marea Adunare de la Alba-Iulia.

În an centenar, consilierii judeţeni PSD propun acordarea post-mortem a titlului de Cetăţean de onoare al Judeţului Cluj “Clujean de onoare” tuturor delegaților participanți la Marea Adunare de la Alba-Iulia.

La 1 decembrie 2018, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România”, anunță reprezentanții PSD Cluj.

Anul Centenarului Marii Uniri este un moment istoric deosebit care este sărbătorit în județul Cluj printr-o serie de evenimente, expoziții, spectacole și activități organizate în acest scop.

Județul Cluj este unul dintre județele cu o bogată activitate în sfera culturală, artistică și științifică. Reputația de care se bucură Clujul este susținută de reușitele obținute în diferite domenii, județul dând țării numeroase personalități care au făcut cinste și au promovat valorile și tradițiile acestui județ atât pe plan național, cât și la nivel internațional.

Având în vedere contextul istoric în care ne aflăm și pentru a marca cei 100 de ani de la înfăptuirea ,,României Mari”, apreciem că se impune a-i cinsti așa cum se cuvine pe cei care au contribuit la înfăptuirea acestui act istoric.

În acest sens, considerăm oportun a ne dovedi respectul și prețuirea față de toți participanții desemnați din partea cercurilor electorale și localităților și delegații de drept, desemnați din partea instituțiilor, societăților, etc., să participe la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia de la 1 decembrie 1918.

Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Cluj sub nr. 32124/28.09.2018, Facultatea de Istorie și Filosofie ne-a comunicat faptul că, listele privind delegații la Marea Adunare Națională, care își desfășurau activitatea pe teritoriul actualului județ Cluj, sunt publicate în lucrarea ,,Clujenii și Marea Unire”, ai cărei autori sunt Daniela Comșa, Eugenia Glodariu, Maria M. Jude, Edit. Muzeul Național Transilvania, Cluj-Napoca, 1998.

Respectul și cinstirea tuturor acestora dorim să o materializăm prin acordarea, post-mortem, a titlului de cetățean de onoarea al județului Cluj - ,,Clujean de onoare”, fiecăruia dintre cei menționați în listele publicate în lucrarea mai sus amintită”, conchide grupul consilierilor județeni PSD.

Comentarii Facebook