Congresul PNL are loc în 25 septembrie 2021


Conducerea PNL a stabilit data de 25 septembrie pentru congresul partidului, unde va fi aleasă noua conducere. 

Ludovic Orban este singurul care și-a anunțat candidatura pentru șefia partidului. Acesta a propus ca la congres să participe 5.000 de delegați, care vor vota noii lideri ai liberalilor. 

Județele vor fi reprezentate proporțional cu rezultatul de la ultimele două alegeri.

Procedura de convocare a congresului va fi finalizată duminică, de Consiliul Național. Azi voi convoca Consiliul Național, ca președinte PNL, pentru a finaliza procedura de convocare a congresului”, a declarat Orban.

Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naționale”, a anunțat Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie - 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura în mod oficial, dar sunt informații că și premierul Florin Cîțu ar intra în luptă, care se bucură de susținerea Clujului. Primarul Emil Boc a declarat recent că ”Florin Cîțu este viitorul și poate duce partidul și România spre Europa”.

Comentarii Facebook