Clujul va avea un pasaj subteran de 22 de milioane de euro! E într-o zonă în care șoferii au mare nevoie de el


Primăria Cluj-Napoca va face un pasaj subteran în zona Auchan, din cartierul Iris. Investiția este uriașă, 22 de milioane de euro, dar și acea intersecție arte nevoie de acest pasaj, fără de care nu se mai poate circula. 

Pasajul va fluidiza traficul pe axa Bulevardului Muncii - strada Oașului, iar pe la suprafață vor trece tramvaiele și traficul de legătură.

Prin acest pasaj, Clujul intră în rândul lumii și merge pe urmele Oradiei, care are multe pasaje construite. 

Lucrăm de mult la acest proiect, de luni de zile. Suntem în faza de a-l aproba, pentru a putea merge cu procedurile mai departe - de obținere a autorizației de construire și apoi de licitații și de execuție. Va decongestiona circulația în zona aceea”, a spus primarul Emil Boc, joi, la Napoca Live.

Pasajul va avea 85 de metri și toată lucrarea se va face pe 444 de metri. Investiția va fi de 130.299.542,12 lei cu TVA. 

Consilierii locali au votat realizarea unui studiu de fezabilitate, atribuit firmei ”Costin și Vlad Birou de proiectare”, care a proiectat și podul Oașului - Răsăritului.

Boc a mai promis pasaje în Cluj-Napoca, dar nu a realizat niciunul. Enumerăm numai pasajul din Mărăști, care a fost abandonat, după realizarea studiului de fezabilitate, și de tunelul pe sub Cluj, de la strada Clinicilor până în Mărăști, abandonat tot după studii plătite cu milioane de euro.

Comentarii Facebook