Clujul pierde 28 de milioane de euro din cauza guvernului PSD - VIDEO

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că bugetul local va pierde, în 2018, 28 de milioane de euro în urma modificărilor fiscale făcute de Guvern.

 

Așa cum arată azi bugetul pe anul 2018 el conține o pierdere de 28 de milioane de euro pentru muncipiul Cluj-Napoca față de 2017. Pierderea rezultă din diminuarea cotelor pe venit ce revin municipiului CLuj-Napoca. Până în 2017, 41,7% din impozitul plătit de toți salariații reveneau bugetului local. Pentru a se păstra aceeași sumă ca și în 2018 ar trebui ca minim 60% din impozitul clujenilor să revină bugetului local. Prin legea bugetului s-a compensat de la 41,7 la 43%, dar trebuia să fie de minim 60% pentru a se compenasa pierderea. 28 de milioane de euro însemnă o treime din bugetul de investiții al municipiului Cluj-Napoca”, a precizat Emil Boc.

 

Sunt pentru coeziune și să ne ajutăm, dar nu sunt pentru jaf. Aș fi înțeles să ne rețină 10% - 15%, pentru a ajuta zonele mai sărace, dar nu să ne ia tot. Vor fi afectate investițiile pentru că de anul viitor vom face investiții, parkinguri, extinderea străzii Bună Ziua, podurile Clujului, studiul de fezabilitate al centurii, pasajele Clujului”, a spus Emil Boc.

 

Primarul a spus că așteaptă să vadă dacă proiectul de buget va fi adoptat în Parlament.

Comentarii Facebook