Clujul e în finala pentru titlul de ”Capitală Europeană a Inovării 2020”


Clujul, alături de alte 11 orașe, a intrat în mare finală pentru desemnarea orașului care va fi Capitală Europeană a Inovării 2020. 

Premiul recunoaște orașele europene care dezvoltă ecosisteme vibrante de inovație pentru a aborda provocările publice și pentru a îmbunătăți viața oamenilor.

Finalistele sunt în ordine alfabetică: Cluj-Napoca (Romania), Espoo  (Finland), Ghent (Belgium), Groningen (The Netherlands), Helsingborg (Sweden), Leeuwarden (The Netherlands), Leuven (Belgium), Linz (Austria), Milano (Italy), Reykjavik (Iceland), Valencia (Spain) și Viena (Austria)

Mariya Gabriel, comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, a declarat că ”inovația este esențială pentru orașe pentru a asigura o redresare durabilă după perioade dificile. Atunci când orașele hrănesc ecosistemele de inovare, astfel încât actorii și cetățenii din inovare se întâlnească și colaborează, se stimulează dezvoltarea. Cea de-a șasea ediție a Premiului Capitalei Europene a Inovării va fi un alt concurs puternic și va prezenta cele mai bune practici inovatoare care conduc orașele europene înainte”. 

Un juriu la nivel înalt de experți independenți a selectat cei 12 finaliști, analizând modul în care orașele folosesc soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor societății, cum folosesc astfel de practici în procesul de dezvoltare urbană și cum implică comunități locale largi în luarea deciziilor.

Orașul câștigător va primi titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020, precum și 1.000.000 de euro pentru a-și susține activitățile de inovare și pentru a-și spori capacitatea de a conecta indivizii, sectorul public, mediul academic și întreprinderile pentru a oferi beneficii societății pentru comunitățile sale. Cinci orașe care se vor clasa după câștigător marelui premiu vor primi 100.000 de euro fiecare.

Comentarii Facebook