Clujul ”alipește” încet Floreștiul. S-a făcut primul pas pe urbanism. Boc: Arhitectul șef al Clujului e sfătuitorul primarului Pivariu


Primarul Emil Boc a anunțat că arhitectul șef al Clujului, va face parte din comisia personală a primarului Floreștiului, Bogdan Pivariu, pentru a reglementa modul în care se construiește în comuna cu 60.000 de locuitori.

La Florești, primarul a fost foarte deschis să accepte în comisia lui de pregătire a proiectelor urbane reprezentanți ai Clujului. Arhitectul șef a fost mandatat să facă parte din comisia tehnică de sprijin al primarului, pentru că ei nu au această comisie. Pe primar l-am văzut determinat să țină sub control lucrurile în Florești din perspectivă urbană. Arhitectul șef al Clujului face parte din comisia primarului de natură urbanistică, pentru că la comune nu există comisie de urbanism, dar primarul nu este oprit să își poată face o comisie care să îl sfătuiască.

Deja am început această colaborare pentru a avea aceleași reguli li în Cluj și în Florești și în celelalte comune”, a declarat primarul Emil Boc.

Practic, această uniformizare va presupune necesitatea construirii de școli, grădinițe și creșe la un anumit număr de blocuri, cum să fie străzile și cum să arate locuințele”, a spus primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook